V návaznosti na Nařízení Evropského Parlamentu a Rady, organizuje Veterinární univerzita Brno vzdělávání úředních veterinárních lékařů k provádění auditů potravinářských podniků.
Pokračovací školení
Místo konání:  | Veterinární univerzita Brno, posluchárna ICV, budova č. 6, (ze zastávky Hlavní nádraží tramvají č. 1 směr Řečkovice, zastávka Kartouzská).  | 
|---|---|
Termíny:  | 9.-10.9.2025  | 
Požadavek na účastníka:  | Cílem tohoto kalibračního školicího kurzu je sladění pohledu na řešení složitých, obtížně posouditelných otázek auditů, jichž se účastníci kurzu účastnili v předchozím období. Je určen pro auditory,kteří absolvovali počáteční kurz nejméně před třemi lety, jsou aktivními účastníky auditů a cítí potřebu sladit pohled na prezentovanou problematiku s ostatními pracovníky SVS v obdobné pozici. Předpokládaný průběh kurzu sestává u každého účastníka z prezentace auditní zprávy a popisu vlastního průběhu auditu, ve kterém byla řešena obtížně posouditelná otázka a jehož byl prezentující účastníkem. Jemu přidělený oponent vyloučí nebo potvrdí dodržení pravidel pro audit a všichni účastníci se vyjádří k návrhu řešení. Cílem je nalezení společného stanoviska k projednávanému problému.Aby mohlo být provedeno prvotní třídění navržených témat, je nezbytné, aby každý účastník zaslal nejméně tři týdny před konáním kurzu na ICV (bartoskovaa@vfu.cz) elektronicky auditní zprávu (včetně nezbytných příloh), s připojeným popisem problému, popř. dalšími podstatnými okolnostmi případu. | 
Kapacita kurzu:  | 10 osob.  | 
Cena:  | 8900,- Kč včetně 21% DPH centrálně přes SVS (kurz proběhne při úhradě za minimálně 10 účastníků) 
  | 
Přihlášení:  | zaměstnance SVS hlásí centrálně odbor personální SVS – kontakty viz: https://portal.svscr.cz/organizacni-usporadani-per/ 
  | 
Ubytování:  | Ubytování si zajišťuje každý účastník sám před zahájením kurzu. Možnost ubytování v areálu univerzity (zajišťuje Bc. Kaděrová - kaderovam@vfu.cz ). Upozorňujeme, že kapacita lůžek je omezena.  | 
Stravování:  | Stravování si účastníci kurzu zajišťují sami. V areálu je kantýna.  | 
Přihlašující souhlasí se zpracováním osobních údajů a zařazením do databáze ICV VETUNI Brno a do databáze SVS na dobu neurčitou a to ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. Tyto údaje nebudou poskytovány dalším osobám ani k jiným účelům. 
Sylabus kurzu je připraven pod garancí SVS ČR a FVHE VETUNI. Rozvrh kurzu a studijní podklady budou pro účastníky k dispozici při zahájení. Na závěr školení účastníci obdrží Potvrzení o absolvování pokračovacího školení úředních veterinárních lékařů pro provádění auditů potravinářských podniků. 
Organizační zajištění kurzu: MVDr. Alena Bartošková, Ph.D.,  tel.: 541 56 20 94,  e-mail: bartoskovaa@vfu.cz
ZÁKLADNÍ ŠKOLENÍ
Místo konání:  | Veterinární univerzita Brno  | 
|---|---|
Termín zahájení:  | |
Trvání kurzu:  | 25.-27.3.2025  | 
Požadavek na účastníka:  | Úřední veterinární lékař, který tento kurz ještě neabsolvoval. „Účastníci si s sebou přinesou, v tištěné nebo elektronické podobě: Kopii zprávy z auditu, kterého se zúčastnili. Pokud se žádného auditu nezúčastnili, kopii zprávy z auditu ze svého kraje. Nařízení 852/2004/ES a 853/2004/ES, Nařízení 178/2002, Nařízení 931/2011, Nařízení 2073/2005. Dále návod pro implementaci postupů založených na principech HACCP SANCO 1955/2005 (součást sborníku k hygienickému balíčku) a Metodický návod SVS č. 8/2014 pro provádění auditů potravinářských podniků podle nařízení 2017/625. Uvedené podklady si účastníci před kurzem samostatně prostudují. Podle možností notebook, pro psaní a prezentaci praktických úloh (nemusí mít všichni, pracovat se bude ve skupinách).“  | 
Kapacita kurzu:  | 20-35 osob.  | 
Cena:  | 6700,- Kč včetně 21% DPH centrálně přes SVS (kurz proběhne při úhradě za minimálně 20 účastníků)  | 
Přihlášení:  | zaměstnance SVS hlásí centrálně odbor personální SVS – kontakty viz: https://portal.svscr.cz/organizacni-usporadani-per/  | 
Ubytování:  | Ubytování si zajišťuje každý účastník sám před zahájením kurzu. Možnost ubytování v areálu univerzity (zajišťuje Bc. Kaděrová - kaderovam@vfu.cz ). Upozorňujeme, že kapacita lůžek je omezena.  | 
Stravování:  | Stravování si účastníci kurzu zajišťují sami. V areálu je kantýna.  | 
Přihlašující souhlasí se zpracováním osobních údajů a zařazením do databáze ICV VETUNI a do databáze SVS na dobu neurčitou a to ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. Tyto údaje nebudou poskytovány dalším osobám ani k jiným účelům. 
Sylabus kurzu je připraven pod garancí SVS ČR a FVHE VETUNI. Rozvrh kurzu a studijní podklady budou pro účastníky k dispozici při zahájení. Na závěr školení účastníci obdrží Osvědčení o absolvování kvalifikačního vzdělávání úředních veterinárních lékařů k získání způsobilosti pro provádění auditů potravinářských podniků. 
Organizační zajištění kurzu: MVDr. Alena Bartošková, Ph.D., tel.: 541 56 20 94, e-mail: bartoskovaa@vfu.cz
